Siirry pääsisältöön

Mustaherukka-suklaamuffinit siirtolapuutarhan antimista

Nämä muffinit oli tarkoitus nauttia Peltolan siirtolapuutarhan idyllissä, jossa äidilläni ja hänen miehellään on mökki, mutta sadesää pilasi suunnitelmat siltä osin. Muffinien mustaherukat ovat siis peräisin siirtolapuutarhasta, jossa kasvaa kaikkea herkkua perunoista ja omenoista karviaismarjoihin ja valkosipuliin. Lisäksi Peltolassa mökkitonttien raja-aidat ovat vadelmapensasta, mikä on kertakaikkisen nerokas ajatus!

200 gargariinia tai voita
2,5 dl sokeria
3 munaa
3 3/4 dl jauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl maitoa
150 g tummaa suklaata
puolisen litraa mustaherukoita

Kuorrute:
rasia Philadelphia-tuorejuustoa tai muuta maustamatonta tuorejuustoa
n. 0,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
n. 2 rkl mustaherukkamehua tai keitettyjen ja survottujen mustaherukoiden lientä

Perustaikinan ohje on Pirkka amerikanmuffini-vuokapaketista eli lähellä näitä valkosuklaaversioita. Eli: Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen vatkaten hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita vuorotellen jauhoseos ja maito varovasti taikinaan. Vältä liiallista vatkaamista. Rouhi suklaa ja lisää taikinaan. Annostele taikina muffinivuokiin ja painele jokaiseen vuokaan pari rkl marjoja. Jos käytät pakastemarjoja, ne voit lisätä jäisinä taikinan joukkoon jo kulhossa. Paista 200 asteessa n. 10-12 minuuttia muffinien koosta riippuen. Sekoita kuorreutteen ainekset yhteen ja levitä jäähtyneiden muffinien päälle.

Huomioita:
Jos haluat pursottaa kuorrutteen, kannattaa kuorrutteen määrä ainakin tuplata, jopa kolminkertaistaa, sillä pursotettuna kuorrutetta menee todella paljon... itse pursotin vain pari ensimmäistä muffinia ja loppujen päälle sivelin kuorrutteen veitsellä.

Testiyleisö kaipasi muffineihin vähemmän suklaata ja enemmän marjaa. Makuasia, mutta mustaherukkaa tosiaan "uskaltaa" lisätä reippaaminkin. Seuraavalla kerralla keitän osan täytteestä ensin kirpeäksi hilloksi ja lisään kokonaisia marjoja lisäksi.

Kommentit

  1. Nam! Mikä tahansa missä on mustaherukkaa aiheuttaa minulla lieviä kuolaamisreaktioita :) Herkullisen oloinen ohje. Pitää ehkä testata jossain vaiheessa...

    VastaaPoista
  2. Nnnnamnam! Nämä muffinssit on testattava :)

    Kommentoin myös työni puolesta ja olisin kiinnostunut yhteistyöstä blogisi kanssa. Ottaisitko minuun yhteyttä, niin kerron lisää.

    Terkuin,
    Heli
    heli.halva@gmail.com

    VastaaPoista
  3. Jäi vetiseksi ja oli ihan kamalia.. jotain taisin tehdä väärin.. roskiin meni.

    VastaaPoista
  4. Huomasin anonyymin kommentin vasta nyt - onpa harmi, ettei onnistunut muffinit. Tarkistin ohjeen vielä, ja ainekset olivat lueteltu oikein. Vatkasithan rasva-sokeriseosta riittävästi vaahdoksi ja lisäksi jokaisen munan jälkeen kunnon vatkaus. Ja maitoa vain puoli desiä pienissä erissä. Suklaa rouheena, ei sulatettuna.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jälkimarinoitu paahtopaisti

Jälkimarinointi on helpoin tapa saada kunnolla makua paahtopaistiin. Valmista edellisenä päivänä ja tarjoa raikkaan salaatin ja vaikkapa aurajuustoperunoiden kera. 1 kg naudan paahtopaistia Vähän öljyä suolaa ja pippuria Marinadi : 1,5 dl oliiviöljyä (vajaa) 1 dl soijakastiketta 2 rkl balsamiviinietikkaa 2 valkosipulin kynttä murskattuna Tuoretta rosmariinia ja minttua (tai muita yrttejä maun mukaan) silppuna noin 1 dl ripaukset sokeria, suolaa ja pippuria Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen ja ruskista se sitten pienessä öljymäärässä mahdollisimman kuumalla pannulla joka sivulta nopeasti. Suolaa ja pippuroi kevyesti ja siirrä uunipellille. Paista noin 200-asteisessa uunissa, kunnes paistin sisälämpötila on 55 C. Tällöin sisus on vielä punertavaa. Kääri kuuma paisti tiiviisti folioon ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Itselläni paisti sai vähän rapsakamman pinnan kuin oli tarkoitus, kun taapero oli käynyt vähän säätämässä paistolämpötilaa kesken kaiken... Se 200 C

Karppaajan muhkea lihapata

Käy tämä pata muillekin kuin karppaajille, mutta alkuperäisen reseptin olen bongannut karppaus-infon sivuilta. Lihapataan ei tule jauhoja tai muita saosteita, vaan se saa muhia rauhassa uunissa ihanan pehmeäksi. Laita pata tekeytymään jo aamulla ja hauduttele kypsäksi ulkoilupäivän aikana. Tässä oma versioni padasta, josta riittää isollekin porukalle. 1,2 kg naudan kulmapaistia 1,5 rkl voita tai margariinia suolaa, pippuria paprikajauhetta 1 litra vettä 2 lihafondi-kuutiota / kasvisliemikuutiota tms. 1 pieni sipuli 3 valkosipulin kynttä 6 rkl tomaattipyrettä 2-3 rkl dijon-sinappia 1-2 rkl ketsuppia 2-3 rkl soijaa 4-5 porkkanaa paloiteltuna 2 sipulia isohkoina lohkoina 2 prk ruokakermaa 1 pkt Koskenlaskijaa Leikkaa huoneenlämpöinen liha ohuehkoiksi siivuiksi syiden vastaisesti. Ruskista siivut nopeasti kuumalla pannulla voissa. Mausta lihat kevyesti suolalla, pippurilla ja runsaalla paprikajauheella. Siirrä palat uuninkestävään isoon pataan. Kiehauta paistinpannu

Mansikka-kiivi-britakakku

Marenki maistuu minulle kaikissa muodoissaan, joten vanha kunnon britakakku toimii. Marenki puolittain sekoittuu kivasti taikinaan tässä helpossa klassikossa. Taas tuli kiire ottaa kuva, kun pikkuväki hakkasi lusikoita pöytään. Noin 12-14 palaa Taikina: n. 180 g margariinia n. 1,8 dl sokeria 4 kananmunan keltuaista 1,2 dl maitoa 2,5 dl vehnäjauhoja 3 tl vehnäjauhoja Marenki: 4 kananmunan valkuaista 2 dl sokeria Pinnalle: kourallinen mantelilastuja Täyte: 4 dl kermaa sokeria + vaniljasokeria maun mukaan 3-4 kiiviä litra (pakaste)mansikoita Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää keltuaiset yksi kerallaan ja vatkaa voimakkaasti. Lisää vuorotellen jauho-leivinjauheseos ja maito. Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen valkuaisten joukkoon. Levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille reunoja myöten ensin taikina ja sitten varovasti päälle marenki. Ripottele päälle mantelilastut ja paista 175-asteisessa