Tilanne vaati jälleen tätä kreikkalaishenkistä sitruunakakkua. Leipomuksen ulkonäkö on sanoisinko aika rustiikki, mutta kuivakakun tapaan tarjottava kakku ei kaipaa mielestäni mitään koristeita. Lainkaan kuiva tämä kakku sen sijaan ei ole, siitä pitävät huolen taikinan jugurtti ja sulatettu voi... Ohje on kreikkalaisen ruuan kurssilta (skrollaa teksti loppuun asti).
Taikina on aika suuri ja vaatii isohkon vuuan. Lituskassa vuuassa paistettuna kakku kypsyi tuntia nopeammin, ja olisi voinut ruskettua vähän vähemmänkin. Edelliskerralla raastamani sitruuna oli hieman isompi, ja voimakkaammin sitruunalta maistuva kakku oli vielä enemmän mieleeni, vaikka hyvää tämäkin on. Jugurtin määrä on täysin viitteellinen, sitäkin voisi olla vielä vähän enemmän antamassa kakkuun omintakeista makuaan ja pehmeyttä. Tämä on yksi ehdoton suosikkini tällä hetkellään ja jälleen kerran todella helppo tehdä.
Käy tämä pata muillekin kuin karppaajille, mutta alkuperäisen reseptin olen bongannut karppaus-infon sivuilta. Lihapataan ei tule jauhoja tai muita saosteita, vaan se saa muhia rauhassa uunissa ihanan pehmeäksi. Laita pata tekeytymään jo aamulla ja hauduttele kypsäksi ulkoilupäivän aikana. Tässä oma versioni padasta, josta riittää isollekin porukalle. 1,2 kg naudan kulmapaistia 1,5 rkl voita tai margariinia suolaa, pippuria paprikajauhetta 1 litra vettä 2 lihafondi-kuutiota / kasvisliemikuutiota tms. 1 pieni sipuli 3 valkosipulin kynttä 6 rkl tomaattipyrettä 2-3 rkl dijon-sinappia 1-2 rkl ketsuppia 2-3 rkl soijaa 4-5 porkkanaa paloiteltuna 2 sipulia isohkoina lohkoina 2 prk ruokakermaa 1 pkt Koskenlaskijaa Leikkaa huoneenlämpöinen liha ohuehkoiksi siivuiksi syiden vastaisesti. Ruskista siivut nopeasti kuumalla pannulla voissa. Mausta lihat kevyesti suolalla, pippurilla ja runsaalla paprikajauheella. Siirrä palat uuninkestävään isoon pataan. Kiehauta paistinpannu...
Tein kakun ohjeesi mukaan tai ainakin melkein, nam!
VastaaPoistahttp://hapsuli.blogspot.com/2011/08/pahkinainen-jogurttikakku.html