Tilanne vaati jälleen tätä kreikkalaishenkistä sitruunakakkua. Leipomuksen ulkonäkö on sanoisinko aika rustiikki, mutta kuivakakun tapaan tarjottava kakku ei kaipaa mielestäni mitään koristeita. Lainkaan kuiva tämä kakku sen sijaan ei ole, siitä pitävät huolen taikinan jugurtti ja sulatettu voi... Ohje on kreikkalaisen ruuan kurssilta (skrollaa teksti loppuun asti).
Taikina on aika suuri ja vaatii isohkon vuuan. Lituskassa vuuassa paistettuna kakku kypsyi tuntia nopeammin, ja olisi voinut ruskettua vähän vähemmänkin. Edelliskerralla raastamani sitruuna oli hieman isompi, ja voimakkaammin sitruunalta maistuva kakku oli vielä enemmän mieleeni, vaikka hyvää tämäkin on. Jugurtin määrä on täysin viitteellinen, sitäkin voisi olla vielä vähän enemmän antamassa kakkuun omintakeista makuaan ja pehmeyttä. Tämä on yksi ehdoton suosikkini tällä hetkellään ja jälleen kerran todella helppo tehdä.
Tänään Amerikassa vietetään Kiitospäivää. Facebookissa Suomeen muuttaneet amerikkalaiset toivottelevat Happy Thanksgivingiä ja kaipaavat juurilleen. Mekin ollaan saatu kutsu amerikkalaisen ystävän pitämiin juhliin, jotka kuitenkin pyhien puutteessa pidetään vasta viikonloppuna. Olen lupautunut tekemään juhliin aitoamerikkalaisen kurpitsapiirakan, ja vähän jännittää tarjoilla sitä natiiveille vuoden tärkeimmässä perhejuhlassa... Kurpitsasose odottaa jo valmiina, ja sitä tulikin yhdestä muhkeasta myskikurpitsasta litran saavi, joten muutakin käyttöä mössölle piti keksiä. Herkullinen tapa ujuttaa ylijäämäsose käyttöön oli myskikurpitsapesto . Maistui ihanalta pinaatti-ricotta-täytteisten tuoreraviolien kanssa. Onneksi pakkasessa on vielä yksi satsi kurpitsasosetta, teen tätä uudestaankin. Myskikurpitsapesto pastalle n. 2 dl myskikurpitsaa keitettynä ja soseutettuna Kunnon loraus oliiviöljyä Valkosipulin kynsi Suolaa ja mustapippuria Lisäksi parmesania. Siinä k...
Tein kakun ohjeesi mukaan tai ainakin melkein, nam!
VastaaPoistahttp://hapsuli.blogspot.com/2011/08/pahkinainen-jogurttikakku.html