Hapan ja makea on mielestäni ehkä herkullisin makuyhdistelmä, joten sitruuna-marenkipiiras onkin oikeutetusti lempparijälkkäreitäni / kaffen kanssa hyvää / muuten vain suurta herkkua. Tällä kertaa tuli KIIRE ja iski suunnaton laiskuus, mutta herkkuhammas ei antanut armoa - siispä huijaamaan! Tässä versiossa on vedetty siis mutkat mahdollisimman suoriksi ja käytetty häpeilemättä hyväksi kaupan valmistarjontaa piirakkapohjaa myöten. Täytteenä on lemon curd -tahnaa, marengin sentään vatkasin itse luomukananmunista.
Huijarin sitruuna-marenkipiiras
Kaupan pakastealtaasta makeaa valmistaikinaa (itse käytin Myllyn parasta)
Lemon Curd -tahnaa vajaa purkillinen (esim. MacKayn)
5 luomukananmunan valkuaista
1,5 dl sokeria
Levitä taikina pakkauksen ohjeen mukaan piirakkavuokaan, paista pelkkää taikinaa pakkauksen ohjeen mukaista aikaa hieman vähemmän. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri ja vatkaa vielä hetki, kunnes vaahto on kauniin kiiltävää. Levitä lemon curd ja valkuaisvaahto taikinapohjalle ja paista 200 asteessa noin 5 minuuttia.
Valmispohjan maku peittyy makean kirpeyden alle ja pohjan maku jää suht neutraaliksi. Itse tehtynä piiras olisi varmasti vielä parempaa, mutta kyllä tästä uudeksi pappilan hätävaraksi on :)
Huijarin sitruuna-marenkipiiras
Kaupan pakastealtaasta makeaa valmistaikinaa (itse käytin Myllyn parasta)
Lemon Curd -tahnaa vajaa purkillinen (esim. MacKayn)
5 luomukananmunan valkuaista
1,5 dl sokeria
Levitä taikina pakkauksen ohjeen mukaan piirakkavuokaan, paista pelkkää taikinaa pakkauksen ohjeen mukaista aikaa hieman vähemmän. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri ja vatkaa vielä hetki, kunnes vaahto on kauniin kiiltävää. Levitä lemon curd ja valkuaisvaahto taikinapohjalle ja paista 200 asteessa noin 5 minuuttia.
Valmispohjan maku peittyy makean kirpeyden alle ja pohjan maku jää suht neutraaliksi. Itse tehtynä piiras olisi varmasti vielä parempaa, mutta kyllä tästä uudeksi pappilan hätävaraksi on :)
Kommentit
Lähetä kommentti