tiistai 1. huhtikuuta 2014

Salmon paillard eli ohut kirjolohifilee tomaatti-paprikahöystöllä

Paillard tarkoittaa lähinnä ohuen ohueksi nuijittua leikettä esimerkiksi broilerista. Päälle kuuluu latoa mm. tomaattihöystöä, rucolaa ja parmesania. Tämä kesäinen resepti muistui mieleeni, kun äitini varusteli sairastupamme jääkaappia muun muassa ohuilla kirjolohifileillä, joita markkinoitiin näppärästi annosfileinä. Ohuiden fileiden makua kehuttiin pakkauksessa kovasti. Voissa rapeiksi paistettuina ja paillardmaisella höystöllä kuorrutettuina herkkua olivat.



Ohje neljälle

4 kpl kirjolohen annosfileetä (à n. 190 g)
Kunnon nokare voita
1 vihreä paprika
1 punainen paprika
1 valkosipulin kynsi
Oliiviöljyä paistamiseen
3 tomaattia
1,5 tl valkoviinietikkaa
suolaa ja pippuria
Sitruunapestoa (esim. Pirkka)
Parmesan-juustoa
Rucolaa

Paista lohifileet rapeiksi voissa, ensin nahkapuoli alaspäin ja sitten toiselta puolelta. Ohuet fileet kypsyvät 3-4 minuutissa. Kuutioi paprikat ja tomaatit pieneksi hakkelukseksi. Kypsennä paprikat ja valkosipulihake öljytilkassa. Kun paprikat ovat melko pehmeitä, lisää joukkoon tomaattihakkelus ja lämmitä nopeasti, mutta älä jatka enää kypsennystä. Lisää joukkoon valkoviinietikka, suola ja pippuri. Siirrä lohifileet lautasille, sivele kunkin fileen päälle 1-2 tl sitruunapestoa ja keko kasvishöystöä, ja vuole päälle parmesan-lastuja. Koristele sitruunapestolla (ja rucolalla, jota jääkaapistamme ei löytynyt).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti