keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Lämmin uunikasvis-broilerisalaatti

Tämä resepti on peräisin tiistaitreffeiltä naapuruston naisten kanssa. Kiitos ohjeesta Kaisa, ollaan tehty tätä jo muutaman kerran. Salaatin kruunaa herkku fetakastike - tee saman tien tuplasatsi, sitä kuluu kuitenkin!




Iso kulhollinen salaattia, noin 4-6:lle

  • Kahta erilaista salaattia, esim. jääsalaattia ja tammenlehvä
  • Pellillinen kasviksia suikaleina (esim. 2 paprikaa, 3 porkkanaa, pieni kesäkurpitsa, punasipuli)
  • Marinadi kasviksille: 0,5 dl oliiviöljyä, balsamicoa, suolaa, pippuria, valkosipulin kynsi murskattuna, (tuoretta) basilikaa
  • 1 pkt broileria, n. 500 g (hunajamarinoitua tai mausta itse)
Sekoita marinadi kasviksille ja kaada suikaloimiesi kasvisten päälle. Paahda kasviksia uunissa mieluiten grillivastusten alla n. 10 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä mutta vielä rapsakoita. Paista broilerin suikaleet kypsiksi ja yhdistä salaatin ainekset. Tarjoa fetakastikkeen kanssa.

Fetakastike:
1-2 prk kermaviiliä
0,5-1 pkt fetaa
1-2 valkosipulin kynttä murskattuna
ripaukset suolaa, sokeria ja mustapippuria

2 kommenttia:

  1. Pitäisi testata, ainakin tuota kastiketta!

    VastaaPoista
  2. Joo se toimii pelkästään uunikasvisten kanssa hyvin tai minkä kanssa vaan ;)

    VastaaPoista