keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Kuppikakkusia Ruusukujalla

Lapsuuteni suosikki, ihana Onneli ja Anneli on tehnyt näyttävän paluun nykylastenkin maailmaan ja ikifanina myös omaani. Olen lukenut Ruusukujan tarinat kummitädiltäni Helenalta aikanaan saamastani kirjasta lukemattomat kerrat, vielä aikuisiälläkin. Nyt minulla oli ilo nähdä kirjan elokuvaversio oman kummityttöni Sohvin kanssa jokin aika sitten, ja oli suorastaan liikuttavaa seurata, miten tarina lumosi uudenkin sukupolven. Viikonloppuna otetaan vielä leffan uusintakierros alun perin Onnelin ja Annelin maailman minulle esitelleen kummitätini kanssa.

Onnelin ja Annelin tarinat vuosina 1983 ja 2014.
Ruusukujalla mansikkamehu nautitaan kristallipikareista, ja leivonnaisten jokainen suupala maistuu erilaiselta. Näissä muffineissa maistui sitruuna, lime ja vanilja sekä mustikka ja sitruunatuorejuusto.
Isojen muffinien ohje on perusmuffinssitaikina mustikoilla höystettynä isoina Amerikan muffineina, ja sitruunaiset sievinä pieninä kakkusina. Pienet sitruunaiset tein tällä kahden kultamunan ohjeella. Molemmat versiot kruunasi kuorrute:

5 dl tomusokeria
150 g sitruunatuorejuustoa
50 g Oivariinia

Vatkaa ainekset tahnaksi ja pursota muffinien päälle. Nauti terassilla pitsiaurinkovarjon alla mansikkamehun kera - tai ainakin kata kauniit ruususervetit kahvin kanssa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti