perjantai 7. tammikuuta 2011

Pekingin-muistojen ankkaa

Eihän tämä sitä oikeaa Pekingin ankkaa ole ollenkaan, sitä tuntikausia kuivatettua ja rapeaksi paahdettua, mutta se Kiinan-matkan makuelämys mielessäni aloin kokata paketillista ankanrintaa.


Aloitin marinoimalla lihoja kiinalaishenkisessä, makeassa marinadissa:

n. 1dl Hoi Sin -kastiketta (esim. Blue Dragon)
n. 3 rkl Seesamiöljyä
n. 1/2 dl makeaa soijakastiketta
n. 1 rkl juoksevaa hunajaa

Pyyhin pari tuntia marinoituneiden lihojen pinnalta suurimmat marinadit pois, leikkasin nahkapuoleen vinon salmiakkikuvion ja paistoin rintafileitä ensin rasvapuoli alaspäin n. 10 minuuttia. Pannun tulee olla kylmä paistamisen alkaessa, jotta osa ankan tanakasta rasvakerroksesta sulaa pois pannulle ja pinta rapeutuu. Hetkessä kuumenevan induktiolieden kanssa on vähän säätämistä, joten paistoin aika matalilla tehoilla vähä vähältä lämpöä lisäillen.

Siirsin pinnaltaan hieman rapeutuneet lihat uuniin 175C, ja jatkoin kypsentämistä n. 15min valellen lihoja välillä marinadilla. Paistamisen jälkeen lihat saivat vetäytyä puolisen tuntia, minkä jälkeen leikkasin fileet viistoiksi annospaloiksi. Ankka saisi mielellään olla melko roseeta sisältä,  mutta nämä pääsivät vähän turhan kypsiksi, etenkin tämä kuvattu ensimmäinen filee. Pinnasta tuli pikemminkin tahmea kuin rapea, mutta makoisa marinadi / valeluliemi toimi pinnalla hyvin.

Pekingistä etäisiä vaikutteita hakeneen ankan kaveriksi sopivat esimerkiksi sokeriherneet seesaminsiementen ja -öljyn kera, lisäksi Hoi Sin -kastiketta. Tämä resepti on vaivaton ja marinoimisaikaa lukuunottamatta nopea toteuttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti