Siirry pääsisältöön

Naisten tiistai: Teriyakiwokki

Blogini palailee aina silloin tällöin elävien kirjoihin - katsotaan kuinka pitkäksi aikaa tällä kertaa. Melkein vuosi on kulunut edellisestä päivityksestä, ja nykyään kotonamme hääräilee neljävuotiaaksi varttuneen isoveljen lisäksi puolivuotias pikkusisko, joten hulinaa riittää. Tosin myös tilaisuuksia kokkailuun, kuten joka kolmas tiistai, kun naapuruston hoitovapaata viettävät naiset tulevat lapsineen kylään omaan pieneen päiväkerhoomme. Valmistamme vuorotellen lounasta ja jälkkäriä koko porukalle, ja on ollut virkistävää saada uusia ideoita puuduttavaan nakkisoppa-linjaan, johon olen viime aikoina väsyneenä lipunut. Ruuat on kuitenkin saatava nopeasti pöytään, joten ohjeiden on oltava helppoja ja nopeita.

Tänään oli minun vuoroni emännöidä, ja tarjolla oli broileri-teriyakiwokkia. Wokin kanssa katoin pöytään tuoretta kortianteria, kaupan korianteri-valkosipulimaustettua naan-leipää ja jugurttidippiä. Pienimmät lapset söivät ruokaa ennen teriyakikastikkeen lisäämistä.




Ohje noin kuudelle  

600 g maustamattomia broilerin fileepihvejä (Marinadi: 2/3 oliiviöljyä ja 1/3 vaaleaa balsamicoa. Lisäksi 1-2 kynttä valkosipulia, loraus tummaa balsamiviinietikkaa, ripaukset suolaa, pippuria, sokeria)
Iso paketti paksuja munanuudeleita, esim. Blue Dragon tai 3 pientä nuudelipakettia
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 punasipuli
1 pieni kesäkurpitsa
1 valkosipulin kynsi
400 g wok-vihanneksia
Öljyä paistamiseen
2 pikkupussia teriyaki-maustekastikepussia à 120 g (Blue Dragon)

Lisäksi: Tuoretta korianteria silppuna, naan-leipää, jugurttidippiä, lime-lohkoja ja sweet chili -kastiketta

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko marinoituneet fileepihvit suikaleiksi tai käytä marinoituja valmissuikaleita. Paista palat kypsäksi tilkassa öljyä ja siirrä syrjään. Lisää pannulle suikaloidut tuoreet kasvikset ja kuullota puolikypsäksi. Lisää joukkoon jäiset wok-vihannekset ja kypsennä napakoiksi. Yhdistä vihannekset, nuudelit ja paistetut kanat ja sekoita joukkoon teriyaki-kastike. Anna tekeytyä hetki. Ripottele päälle korianteria ja nosta pöytään lisukkeiden kanssa.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jälkimarinoitu paahtopaisti

Jälkimarinointi on helpoin tapa saada kunnolla makua paahtopaistiin. Valmista edellisenä päivänä ja tarjoa raikkaan salaatin ja vaikkapa aurajuustoperunoiden kera. 1 kg naudan paahtopaistia Vähän öljyä suolaa ja pippuria Marinadi : 1,5 dl oliiviöljyä (vajaa) 1 dl soijakastiketta 2 rkl balsamiviinietikkaa 2 valkosipulin kynttä murskattuna Tuoretta rosmariinia ja minttua (tai muita yrttejä maun mukaan) silppuna noin 1 dl ripaukset sokeria, suolaa ja pippuria Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen ja ruskista se sitten pienessä öljymäärässä mahdollisimman kuumalla pannulla joka sivulta nopeasti. Suolaa ja pippuroi kevyesti ja siirrä uunipellille. Paista noin 200-asteisessa uunissa, kunnes paistin sisälämpötila on 55 C. Tällöin sisus on vielä punertavaa. Kääri kuuma paisti tiiviisti folioon ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Itselläni paisti sai vähän rapsakamman pinnan kuin oli tarkoitus, kun taapero oli käynyt vähän säätämässä paistolämpötilaa kesken kaiken... Se 200 C

Karppaajan muhkea lihapata

Käy tämä pata muillekin kuin karppaajille, mutta alkuperäisen reseptin olen bongannut karppaus-infon sivuilta. Lihapataan ei tule jauhoja tai muita saosteita, vaan se saa muhia rauhassa uunissa ihanan pehmeäksi. Laita pata tekeytymään jo aamulla ja hauduttele kypsäksi ulkoilupäivän aikana. Tässä oma versioni padasta, josta riittää isollekin porukalle. 1,2 kg naudan kulmapaistia 1,5 rkl voita tai margariinia suolaa, pippuria paprikajauhetta 1 litra vettä 2 lihafondi-kuutiota / kasvisliemikuutiota tms. 1 pieni sipuli 3 valkosipulin kynttä 6 rkl tomaattipyrettä 2-3 rkl dijon-sinappia 1-2 rkl ketsuppia 2-3 rkl soijaa 4-5 porkkanaa paloiteltuna 2 sipulia isohkoina lohkoina 2 prk ruokakermaa 1 pkt Koskenlaskijaa Leikkaa huoneenlämpöinen liha ohuehkoiksi siivuiksi syiden vastaisesti. Ruskista siivut nopeasti kuumalla pannulla voissa. Mausta lihat kevyesti suolalla, pippurilla ja runsaalla paprikajauheella. Siirrä palat uuninkestävään isoon pataan. Kiehauta paistinpannu

Mansikka-kiivi-britakakku

Marenki maistuu minulle kaikissa muodoissaan, joten vanha kunnon britakakku toimii. Marenki puolittain sekoittuu kivasti taikinaan tässä helpossa klassikossa. Taas tuli kiire ottaa kuva, kun pikkuväki hakkasi lusikoita pöytään. Noin 12-14 palaa Taikina: n. 180 g margariinia n. 1,8 dl sokeria 4 kananmunan keltuaista 1,2 dl maitoa 2,5 dl vehnäjauhoja 3 tl vehnäjauhoja Marenki: 4 kananmunan valkuaista 2 dl sokeria Pinnalle: kourallinen mantelilastuja Täyte: 4 dl kermaa sokeria + vaniljasokeria maun mukaan 3-4 kiiviä litra (pakaste)mansikoita Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää keltuaiset yksi kerallaan ja vatkaa voimakkaasti. Lisää vuorotellen jauho-leivinjauheseos ja maito. Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen valkuaisten joukkoon. Levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille reunoja myöten ensin taikina ja sitten varovasti päälle marenki. Ripottele päälle mantelilastut ja paista 175-asteisessa