Blogini palailee aina silloin tällöin elävien kirjoihin - katsotaan kuinka pitkäksi aikaa tällä kertaa. Melkein vuosi on kulunut edellisestä päivityksestä, ja nykyään kotonamme hääräilee neljävuotiaaksi varttuneen isoveljen lisäksi puolivuotias pikkusisko, joten hulinaa riittää. Tosin myös tilaisuuksia kokkailuun, kuten joka kolmas tiistai, kun naapuruston hoitovapaata viettävät naiset tulevat lapsineen kylään omaan pieneen päiväkerhoomme. Valmistamme vuorotellen lounasta ja jälkkäriä koko porukalle, ja on ollut virkistävää saada uusia ideoita puuduttavaan nakkisoppa-linjaan, johon olen viime aikoina väsyneenä lipunut. Ruuat on kuitenkin saatava nopeasti pöytään, joten ohjeiden on oltava helppoja ja nopeita.
Tänään oli minun vuoroni emännöidä, ja tarjolla oli broileri-teriyakiwokkia. Wokin kanssa katoin pöytään tuoretta kortianteria, kaupan korianteri-valkosipulimaustettua naan-leipää ja jugurttidippiä. Pienimmät lapset söivät ruokaa ennen teriyakikastikkeen lisäämistä.
Ohje noin kuudelle
600 g maustamattomia broilerin fileepihvejä (Marinadi: 2/3 oliiviöljyä ja 1/3 vaaleaa balsamicoa. Lisäksi 1-2 kynttä valkosipulia, loraus tummaa balsamiviinietikkaa, ripaukset suolaa, pippuria, sokeria)
Iso paketti paksuja munanuudeleita, esim. Blue Dragon tai 3 pientä nuudelipakettia
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 punasipuli
1 pieni kesäkurpitsa
1 valkosipulin kynsi
400 g wok-vihanneksia
Öljyä paistamiseen
2 pikkupussia teriyaki-maustekastikepussia à 120 g (Blue Dragon)
Lisäksi: Tuoretta korianteria silppuna, naan-leipää, jugurttidippiä, lime-lohkoja ja sweet chili -kastiketta
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko marinoituneet fileepihvit suikaleiksi tai käytä marinoituja valmissuikaleita. Paista palat kypsäksi tilkassa öljyä ja siirrä syrjään. Lisää pannulle suikaloidut tuoreet kasvikset ja kuullota puolikypsäksi. Lisää joukkoon jäiset wok-vihannekset ja kypsennä napakoiksi. Yhdistä vihannekset, nuudelit ja paistetut kanat ja sekoita joukkoon teriyaki-kastike. Anna tekeytyä hetki. Ripottele päälle korianteria ja nosta pöytään lisukkeiden kanssa.
Tänään oli minun vuoroni emännöidä, ja tarjolla oli broileri-teriyakiwokkia. Wokin kanssa katoin pöytään tuoretta kortianteria, kaupan korianteri-valkosipulimaustettua naan-leipää ja jugurttidippiä. Pienimmät lapset söivät ruokaa ennen teriyakikastikkeen lisäämistä.
Ohje noin kuudelle
600 g maustamattomia broilerin fileepihvejä (Marinadi: 2/3 oliiviöljyä ja 1/3 vaaleaa balsamicoa. Lisäksi 1-2 kynttä valkosipulia, loraus tummaa balsamiviinietikkaa, ripaukset suolaa, pippuria, sokeria)
Iso paketti paksuja munanuudeleita, esim. Blue Dragon tai 3 pientä nuudelipakettia
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 punasipuli
1 pieni kesäkurpitsa
1 valkosipulin kynsi
400 g wok-vihanneksia
Öljyä paistamiseen
2 pikkupussia teriyaki-maustekastikepussia à 120 g (Blue Dragon)
Lisäksi: Tuoretta korianteria silppuna, naan-leipää, jugurttidippiä, lime-lohkoja ja sweet chili -kastiketta
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko marinoituneet fileepihvit suikaleiksi tai käytä marinoituja valmissuikaleita. Paista palat kypsäksi tilkassa öljyä ja siirrä syrjään. Lisää pannulle suikaloidut tuoreet kasvikset ja kuullota puolikypsäksi. Lisää joukkoon jäiset wok-vihannekset ja kypsennä napakoiksi. Yhdistä vihannekset, nuudelit ja paistetut kanat ja sekoita joukkoon teriyaki-kastike. Anna tekeytyä hetki. Ripottele päälle korianteria ja nosta pöytään lisukkeiden kanssa.
Tervetuloa takaisin linjoille!
VastaaPoista