Blogi on ollut talviunilla, mutta katsotaan, jos se tästä taas virkoaisi. Jokin aika sitten vietettiin esikoiseni 3-vuotissynttäreitä, ja päivänsankarin muutaman kerran painokkaasti esitetty toive synttäreistä oli suklaakakku. Oma tavoitteeni oli päästä mahdollisimman helpolla, joten peruskakkujen päällä huristelevat ostokset Sittarin leluosastolta. Autot ovat vähän suistuneet Dajm-tieltä ja kivenmurikoina on suklaa- ja jugurttirusinoita ja karkkeja. Yksinkertaisen sokerikakun täytteenä on kermaa, mansikkaa ja vadelmaa, päällys sitä toivottua suklaakuorrutusta. Helppoa ja hyvää, kaikki meni. Onnea 3-vuotiaalle Isolle Miehelle!
Käy tämä pata muillekin kuin karppaajille, mutta alkuperäisen reseptin olen bongannut karppaus-infon sivuilta. Lihapataan ei tule jauhoja tai muita saosteita, vaan se saa muhia rauhassa uunissa ihanan pehmeäksi. Laita pata tekeytymään jo aamulla ja hauduttele kypsäksi ulkoilupäivän aikana. Tässä oma versioni padasta, josta riittää isollekin porukalle. 1,2 kg naudan kulmapaistia 1,5 rkl voita tai margariinia suolaa, pippuria paprikajauhetta 1 litra vettä 2 lihafondi-kuutiota / kasvisliemikuutiota tms. 1 pieni sipuli 3 valkosipulin kynttä 6 rkl tomaattipyrettä 2-3 rkl dijon-sinappia 1-2 rkl ketsuppia 2-3 rkl soijaa 4-5 porkkanaa paloiteltuna 2 sipulia isohkoina lohkoina 2 prk ruokakermaa 1 pkt Koskenlaskijaa Leikkaa huoneenlämpöinen liha ohuehkoiksi siivuiksi syiden vastaisesti. Ruskista siivut nopeasti kuumalla pannulla voissa. Mausta lihat kevyesti suolalla, pippurilla ja runsaalla paprikajauheella. Siirrä palat uuninkestävään isoon pataan. Kiehauta paistinpannu...
Kommentit
Lähetä kommentti