Marenki maistuu minulle kaikissa muodoissaan, joten vanha kunnon britakakku toimii. Marenki puolittain sekoittuu kivasti taikinaan tässä helpossa klassikossa. Taas tuli kiire ottaa kuva, kun pikkuväki hakkasi lusikoita pöytään.
Noin 12-14 palaa
Taikina:
n. 180 g margariinia
n. 1,8 dl sokeria
4 kananmunan keltuaista
1,2 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
3 tl vehnäjauhoja
Marenki:
4 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria
Pinnalle:
kourallinen mantelilastuja
Täyte:
4 dl kermaa
sokeria + vaniljasokeria maun mukaan
3-4 kiiviä
litra (pakaste)mansikoita
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää keltuaiset yksi kerallaan ja vatkaa voimakkaasti. Lisää vuorotellen jauho-leivinjauheseos ja maito.
Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen valkuaisten joukkoon.
Levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille reunoja myöten ensin taikina ja sitten varovasti päälle marenki. Ripottele päälle mantelilastut ja paista 175-asteisessa kiertoilmauunissa n. 20 minuuttia.
Halkaise jäähtynyt kakkulevy ja levitä toisen pohjapalan päälle makeutettu kermavaahto, kiivipalat ja paloitellut, valutetut mansikat. Nosta toinen puolikas kakkulevystä päälle ja tarjoile heti.
Huom - jos kakku joutuu odottelemaan tarjoilua, tee täytteet valmiiksi ja täytä vasta juuri ennen kuin nostat kakun pöytään.
Noin 12-14 palaa
Taikina:
n. 180 g margariinia
n. 1,8 dl sokeria
4 kananmunan keltuaista
1,2 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
3 tl vehnäjauhoja
Marenki:
4 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria
Pinnalle:
kourallinen mantelilastuja
Täyte:
4 dl kermaa
sokeria + vaniljasokeria maun mukaan
3-4 kiiviä
litra (pakaste)mansikoita
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää keltuaiset yksi kerallaan ja vatkaa voimakkaasti. Lisää vuorotellen jauho-leivinjauheseos ja maito.
Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen valkuaisten joukkoon.
Levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille reunoja myöten ensin taikina ja sitten varovasti päälle marenki. Ripottele päälle mantelilastut ja paista 175-asteisessa kiertoilmauunissa n. 20 minuuttia.
Halkaise jäähtynyt kakkulevy ja levitä toisen pohjapalan päälle makeutettu kermavaahto, kiivipalat ja paloitellut, valutetut mansikat. Nosta toinen puolikas kakkulevystä päälle ja tarjoile heti.
Huom - jos kakku joutuu odottelemaan tarjoilua, tee täytteet valmiiksi ja täytä vasta juuri ennen kuin nostat kakun pöytään.
Hei!
VastaaPoistaBlogissani on sinulle tunnustus, jos haluat ottaa sen vastaan.
http://hapsuli.blogspot.dk/2013/02/new-blog-love-tunnustus.html
T. Hapsuli