Halusin testata vielä toista whoopie-reseptiä ja tehtailla miniversioita edellisestä whoopie-kokeilusta. Käytin pursotinta näiden tekoon ja sainkin helposti suupalan kokoisia pikkupalleroita aikaan. Kevensin myös täytteen makuja ja keitin kesän ensimmäisistä siirtolapuutarhan raparpereistä kirpeää sosetta mukaan. Nämä lähtevät mukaan äitini synttäreille - onnea mami!
Käytin ohjeen inspiraationa ja pohjana uusimman Glorian ruoka ja viinin 4/2012 Sitruuna-seljankukkawhoopie-ohjetta sekä edellisen whoopie-reseptin ohjetta. Ohjeesta tulee parisenkymmentä pientä whoopieta eli vähän yli 40 kakkusta.
Taikina:
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
100 g margariinia
vajaa 1,5 dl sokeria
sitruunan kuoriraastetta puolikkaasta sitruunasta
1 kananmuna
1,5 dl ranskankermaa
Raparperisose:
4 raparperin vartta
1 dl sokeria
Tuorejuustotäyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0.5 dl tomusokeria
tiraus sitruunamehua
Tee ensin raparperisose: Kuori raparperit, pilko ne ja keitä niitä sokerin kanssa n. 15 minuuttia. Jäähdytä.
Sekoita taikinan jauhot, leivinjauhe, sooda ja vaniljasokeri yhteen. Vatkaa rasva, sokeri ja sitruunan kuoriraaste vaahdoksi, lisää muna ja ranskankerma. Sekoita jauhoseos varovasti joukkoon. Pursota pursotinpussilla taikinasta 40-50 pientä palleroa leivinpapereilla vuoratuille pelleille, jätä leviämisvaraa. Painele palleroita kevyesti litteämmiksi. Paista 175-asteisessa uunissa 5-10 minuuttia uunistasi riippuen, tarkkaile etteivät kakkuset pala.
Tee tuorejuustotäyte vatkaamalla ainekset sekaisin.
Täytä puolet jäähtyneistä kakkusista tuorejuustotäytteellä ja raparperisoseella ja paina puolet kakkusista kansiksi. Siivilöi päälle runsaasti tomusokeria.
Käytin ohjeen inspiraationa ja pohjana uusimman Glorian ruoka ja viinin 4/2012 Sitruuna-seljankukkawhoopie-ohjetta sekä edellisen whoopie-reseptin ohjetta. Ohjeesta tulee parisenkymmentä pientä whoopieta eli vähän yli 40 kakkusta.
Taikina:
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
100 g margariinia
vajaa 1,5 dl sokeria
sitruunan kuoriraastetta puolikkaasta sitruunasta
1 kananmuna
1,5 dl ranskankermaa
Raparperisose:
4 raparperin vartta
1 dl sokeria
Tuorejuustotäyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0.5 dl tomusokeria
tiraus sitruunamehua
Tee ensin raparperisose: Kuori raparperit, pilko ne ja keitä niitä sokerin kanssa n. 15 minuuttia. Jäähdytä.
Sekoita taikinan jauhot, leivinjauhe, sooda ja vaniljasokeri yhteen. Vatkaa rasva, sokeri ja sitruunan kuoriraaste vaahdoksi, lisää muna ja ranskankerma. Sekoita jauhoseos varovasti joukkoon. Pursota pursotinpussilla taikinasta 40-50 pientä palleroa leivinpapereilla vuoratuille pelleille, jätä leviämisvaraa. Painele palleroita kevyesti litteämmiksi. Paista 175-asteisessa uunissa 5-10 minuuttia uunistasi riippuen, tarkkaile etteivät kakkuset pala.
Tee tuorejuustotäyte vatkaamalla ainekset sekaisin.
Täytä puolet jäähtyneistä kakkusista tuorejuustotäytteellä ja raparperisoseella ja paina puolet kakkusista kansiksi. Siivilöi päälle runsaasti tomusokeria.
Hyvältä kuulostaa!
VastaaPoista