Siirry pääsisältöön

Sisäfileepihvi, rosmariinibataattia ja sinihomejuustokastiketta

Ai ai kun nämä maut sopivatkin hyvin yhteen, suolaista ja makeaa... Tämä ohje on kahdelle ja valmistuu samassa ajassa kuin bataatit kypsyvät uunissa.


Rosmariinibataatit ja pihvit

1 iso bataatti tai 2 pienempää
3 rkl oliiviöljyä
muutama oksa tuoretta rosmariinia
1 valkosipulin kynsi (iso) hakkeluksena
sormisuolaa
mustapippuria
2 naudan sisäfileepihviä + öljyä paistamiseen

Aloita bataateista: kuori ne ja viipaloi isojen ranskalaisten perunoiden kokoisiksi suikaleiksi. Yhdistä mausteet öljyyn ja kierittele bataatit mausteöljyssä. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes bataatit ovat kypsiä ja alkavat rapeutua.

Nosta pihvit hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen paistamista. Paista ne molemmin puolin öljyssä kuumalla pannulla noin minuutti per puoli. Siirrä pihvit uunivuokaan ja laita uuniin bataattien kaveriksi muutamaksi minuutiksi vähän ennen kuin bataatit ovat valmiit. Tee sillä aikaa supernopea kastike.

Sinihomejuustokastike

1,5 prk luomuruokakermaa tai muuta kermaa
1 pkt sinihomejuustoa (esim. Aura Gold)
2 rkl maissitärkkelystä

Kaada kerma samaan pannuun, jossa paistoit pihvit, anna kiehahtaa. Murenna joukkoon 2/3 juustosta ja maissitärkkelys pakkauksen ohjeen mukaisesti. Ripottele lopuksi loput juustot kastikkeen pinnalle.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jälkimarinoitu paahtopaisti

Jälkimarinointi on helpoin tapa saada kunnolla makua paahtopaistiin. Valmista edellisenä päivänä ja tarjoa raikkaan salaatin ja vaikkapa aurajuustoperunoiden kera. 1 kg naudan paahtopaistia Vähän öljyä suolaa ja pippuria Marinadi : 1,5 dl oliiviöljyä (vajaa) 1 dl soijakastiketta 2 rkl balsamiviinietikkaa 2 valkosipulin kynttä murskattuna Tuoretta rosmariinia ja minttua (tai muita yrttejä maun mukaan) silppuna noin 1 dl ripaukset sokeria, suolaa ja pippuria Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen ja ruskista se sitten pienessä öljymäärässä mahdollisimman kuumalla pannulla joka sivulta nopeasti. Suolaa ja pippuroi kevyesti ja siirrä uunipellille. Paista noin 200-asteisessa uunissa, kunnes paistin sisälämpötila on 55 C. Tällöin sisus on vielä punertavaa. Kääri kuuma paisti tiiviisti folioon ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Itselläni paisti sai vähän rapsakamman pinnan kuin oli tarkoitus, kun taapero oli käynyt vähän säätämässä paistolämpötilaa kesken kaiken... Se 200 C

Karppaajan muhkea lihapata

Käy tämä pata muillekin kuin karppaajille, mutta alkuperäisen reseptin olen bongannut karppaus-infon sivuilta. Lihapataan ei tule jauhoja tai muita saosteita, vaan se saa muhia rauhassa uunissa ihanan pehmeäksi. Laita pata tekeytymään jo aamulla ja hauduttele kypsäksi ulkoilupäivän aikana. Tässä oma versioni padasta, josta riittää isollekin porukalle. 1,2 kg naudan kulmapaistia 1,5 rkl voita tai margariinia suolaa, pippuria paprikajauhetta 1 litra vettä 2 lihafondi-kuutiota / kasvisliemikuutiota tms. 1 pieni sipuli 3 valkosipulin kynttä 6 rkl tomaattipyrettä 2-3 rkl dijon-sinappia 1-2 rkl ketsuppia 2-3 rkl soijaa 4-5 porkkanaa paloiteltuna 2 sipulia isohkoina lohkoina 2 prk ruokakermaa 1 pkt Koskenlaskijaa Leikkaa huoneenlämpöinen liha ohuehkoiksi siivuiksi syiden vastaisesti. Ruskista siivut nopeasti kuumalla pannulla voissa. Mausta lihat kevyesti suolalla, pippurilla ja runsaalla paprikajauheella. Siirrä palat uuninkestävään isoon pataan. Kiehauta paistinpannu

Broileri-feta-kasvis-makaronilaatikko

Tämä ruoka on taas sarjassamme "Näin valmistat erilaisia ruokia täsmälleen samoista raaka-aineista uudelleen ja uudelleen"... Mutta kun nämä nyt vaan sattuvat olemaan niitä peruselintarvikkeita, mitä melkein aina on kaapissaa, ja kasvisten piilottelu ruokiin valikoivaa taaperoa varten jatkuu... Tällä kertaa aineksista valmistui vanhaa kunnon makaronilaatikkoa kana-feta-kasvisversiona. Yksi iso vuuallinen tai kaksi keskikokoista n. 450 g maustamatonta broilerin rintafilettä 1 sipuli oliiviöljyä 2 keskikokoista kesäkurpitsaa 1 pienehkö punainen paprika 2 valkosipulin kynttä suolaa, pippuria, yrttimaustetta, kuivattua basilikaa 1 pussi makaronia, esim. fusilli tai täysjyväfarfalle 2 prk ruokakermaa + maitoa, yht. 7 dl 2 kananmunan keltuaista 3 rkl punaista pestoa 1 pkt fetaa kourallinen raastettua parmesania kourallinen raastettua juustoa (emmental, kermajuusto tms.) rasia kirsikkatomaatteja (tuoretta rosmariinia) suolaa ja pippuria Keitä makaronit melke