Siirry pääsisältöön

The Royal Wedding Brunch!

Eihän anglofiili, joka rakastaa shampanjabrunsseja, voi ohittaa tällaista tilaisuutta! Prinssi Williamin ja Katen häitä piti ehdottomasti juhlistaa.


Skonssit mansikkahillokkeen ja kerman kera
Tekemieni skonssien ohje on hyvin lähellä tätä, tosin itse pääsin hyödyntämään Tupperwaren ilmaislahjana saatuja pyöreitä muotteja, joilla painelin taikinasta kello viiden teehetkiltä tutunnäköisiä pyörylöitä. Myös maku ja pyörylöiden rakenne olivat hyvin lähellä muistikuvia skonssien kotikulmilta. Mansikoiden ja kermavaahdon lisäksi testasimme ilmakuivattua kinkkua ja homejuustoa skonssien täytteenä - toimii hyvin myös pikkusuolaisena. Skonssien makeus on suunnilleen digestive-keksien luokkaa.

Brie-meloni-mansikkasalaattia sekä suolaisia skonssitäytteitä

Avokadosalaatti
Brie-tyyppinen pehmeä juusto, hunajameloni ja mansikat sopivat ihanasti yhteen. Avokado-salaatti on muunnelma vuosia sitten saamastani ohjeesta, jota olen tehnyt usein pastaversiona piknikeille ja brunsseille. Tässä versiossa salaattipedillä pikkukuutioina kypsää avokadoa, päärynää ja homejuustoa, kostukkeena oliiviöljyä.

Suklaamansikat
Suklaamansikat ovat suloisia kuin kuninkaallinen suukko parvekkeella ;) Dippaa mansikat sulaan suklaaseen ja anna jähmettyä kylmässä. Splendid, indeed!

Kommentit

  1. Pitänee joskus testata toi skonssiohje, kun olen kokeillut muutamaakin eri ohjetta ja vaikka leipomuksista on tullut ihan hyvää, niin niistä ei ole tullut tarpeeksi skonssimaisia.

    VastaaPoista
  2. Tämä oli mun mielestä aika hyvä - tosin rapeampi rakenteeltaan kuin kahviloitten jotenkin pullamaisempi rakenne.

    VastaaPoista
  3. Upeita tarjottavia!
    Pitänee kokeilla skonssiohjetta. Tosin clotted creamia ei taida täältä kumminkaan saada, joten siinä suhteessa nautinto jää vähän vajaaksi :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos! :) Joo, en lähtenyt kikkailemaan creme fraiche -korvikkeiden kanssa, kuten ensin harkitsin, joten tyydyin ihan vaan kermavaahtoon. Alas meni niinkin :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jälkimarinoitu paahtopaisti

Jälkimarinointi on helpoin tapa saada kunnolla makua paahtopaistiin. Valmista edellisenä päivänä ja tarjoa raikkaan salaatin ja vaikkapa aurajuustoperunoiden kera. 1 kg naudan paahtopaistia Vähän öljyä suolaa ja pippuria Marinadi : 1,5 dl oliiviöljyä (vajaa) 1 dl soijakastiketta 2 rkl balsamiviinietikkaa 2 valkosipulin kynttä murskattuna Tuoretta rosmariinia ja minttua (tai muita yrttejä maun mukaan) silppuna noin 1 dl ripaukset sokeria, suolaa ja pippuria Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen ja ruskista se sitten pienessä öljymäärässä mahdollisimman kuumalla pannulla joka sivulta nopeasti. Suolaa ja pippuroi kevyesti ja siirrä uunipellille. Paista noin 200-asteisessa uunissa, kunnes paistin sisälämpötila on 55 C. Tällöin sisus on vielä punertavaa. Kääri kuuma paisti tiiviisti folioon ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Itselläni paisti sai vähän rapsakamman pinnan kuin oli tarkoitus, kun taapero oli käynyt vähän säätämässä paistolämpötilaa kesken kaiken... Se 200 C

Karppaajan muhkea lihapata

Käy tämä pata muillekin kuin karppaajille, mutta alkuperäisen reseptin olen bongannut karppaus-infon sivuilta. Lihapataan ei tule jauhoja tai muita saosteita, vaan se saa muhia rauhassa uunissa ihanan pehmeäksi. Laita pata tekeytymään jo aamulla ja hauduttele kypsäksi ulkoilupäivän aikana. Tässä oma versioni padasta, josta riittää isollekin porukalle. 1,2 kg naudan kulmapaistia 1,5 rkl voita tai margariinia suolaa, pippuria paprikajauhetta 1 litra vettä 2 lihafondi-kuutiota / kasvisliemikuutiota tms. 1 pieni sipuli 3 valkosipulin kynttä 6 rkl tomaattipyrettä 2-3 rkl dijon-sinappia 1-2 rkl ketsuppia 2-3 rkl soijaa 4-5 porkkanaa paloiteltuna 2 sipulia isohkoina lohkoina 2 prk ruokakermaa 1 pkt Koskenlaskijaa Leikkaa huoneenlämpöinen liha ohuehkoiksi siivuiksi syiden vastaisesti. Ruskista siivut nopeasti kuumalla pannulla voissa. Mausta lihat kevyesti suolalla, pippurilla ja runsaalla paprikajauheella. Siirrä palat uuninkestävään isoon pataan. Kiehauta paistinpannu

Broileri-feta-kasvis-makaronilaatikko

Tämä ruoka on taas sarjassamme "Näin valmistat erilaisia ruokia täsmälleen samoista raaka-aineista uudelleen ja uudelleen"... Mutta kun nämä nyt vaan sattuvat olemaan niitä peruselintarvikkeita, mitä melkein aina on kaapissaa, ja kasvisten piilottelu ruokiin valikoivaa taaperoa varten jatkuu... Tällä kertaa aineksista valmistui vanhaa kunnon makaronilaatikkoa kana-feta-kasvisversiona. Yksi iso vuuallinen tai kaksi keskikokoista n. 450 g maustamatonta broilerin rintafilettä 1 sipuli oliiviöljyä 2 keskikokoista kesäkurpitsaa 1 pienehkö punainen paprika 2 valkosipulin kynttä suolaa, pippuria, yrttimaustetta, kuivattua basilikaa 1 pussi makaronia, esim. fusilli tai täysjyväfarfalle 2 prk ruokakermaa + maitoa, yht. 7 dl 2 kananmunan keltuaista 3 rkl punaista pestoa 1 pkt fetaa kourallinen raastettua parmesania kourallinen raastettua juustoa (emmental, kermajuusto tms.) rasia kirsikkatomaatteja (tuoretta rosmariinia) suolaa ja pippuria Keitä makaronit melke