torstai 20. helmikuuta 2014

Parempi myöhään... Avokadopasta!

Tätä helppoa pastaa on syöty suomalaisissa kodeissa jo yli vuoden päivät. Vihdoin Gullichsenien nettisensaatio ehti meidänkin keittiöömme, ja onhan tämä safka hyvää. Kaikki pastan kypsyessä valmistuvat soosit ovat mieleeni, ja tämä on vielä keittämättä valmis. Avokado, lime, parmesan ja chili ovat muutenkin suosikkejani, ja mauista tuleekin vähän mieleen ihana lohiceviche.

Lime ja chili ovat lemppareitani.
 

Lautasella.

torstai 13. helmikuuta 2014

Käärmekakku ja vadelmainen suklaakakku

Viime viikonloppuna meillä juhlittiin: onnea 4-vuotias! Synttäreillä pöydässä kiemurteli käärmekakku ja tarjolla oli enemmän myös aikuisten makuun oleva vadelmainen suklaakakku.

Käärmekakku oli päivänsankarin toive, ja sen toteutin yksinkertaisesti pilkkomalla täytetyn kääretortun vinottain kolmeen osaan ja asettelemalla palat käärmeen muotoon. Koristelu hoitui vihreällä elintarvikevärillä ja irtokarkkilaarin saaliilla.



Suklaakakkua sain maistaa kerran tiistaijengimme tapaamisessa, ja päätin tehdä saman ohjeen mukaan kakun synttäreille. Ohje on alun perin Pirkan naistenpäiväkakku ja mielestäni todella hyvä! Suklaakerma ja kirpeä vadelmarahka tiivistyvät kivasti näyttäviksi vaaleanpunerviksi raidoiksi kakussa. Vaaleanpunaisen koristelun vaihdoin valkosuklaiseen. Tein 2,5-kertaisen annoksen, joten kakulla oli kokoa ja korkeutta! Kakusta riitti näin yli 20 juhlijalle. Unohdin kuvata kakun, mutta ehkä tästä saa vähän vihiä kakun koosta.

tiistai 11. helmikuuta 2014

Naisten tiistai: Teriyakiwokki

Blogini palailee aina silloin tällöin elävien kirjoihin - katsotaan kuinka pitkäksi aikaa tällä kertaa. Melkein vuosi on kulunut edellisestä päivityksestä, ja nykyään kotonamme hääräilee neljävuotiaaksi varttuneen isoveljen lisäksi puolivuotias pikkusisko, joten hulinaa riittää. Tosin myös tilaisuuksia kokkailuun, kuten joka kolmas tiistai, kun naapuruston hoitovapaata viettävät naiset tulevat lapsineen kylään omaan pieneen päiväkerhoomme. Valmistamme vuorotellen lounasta ja jälkkäriä koko porukalle, ja on ollut virkistävää saada uusia ideoita puuduttavaan nakkisoppa-linjaan, johon olen viime aikoina väsyneenä lipunut. Ruuat on kuitenkin saatava nopeasti pöytään, joten ohjeiden on oltava helppoja ja nopeita.

Tänään oli minun vuoroni emännöidä, ja tarjolla oli broileri-teriyakiwokkia. Wokin kanssa katoin pöytään tuoretta kortianteria, kaupan korianteri-valkosipulimaustettua naan-leipää ja jugurttidippiä. Pienimmät lapset söivät ruokaa ennen teriyakikastikkeen lisäämistä.




Ohje noin kuudelle  

600 g maustamattomia broilerin fileepihvejä (Marinadi: 2/3 oliiviöljyä ja 1/3 vaaleaa balsamicoa. Lisäksi 1-2 kynttä valkosipulia, loraus tummaa balsamiviinietikkaa, ripaukset suolaa, pippuria, sokeria)
Iso paketti paksuja munanuudeleita, esim. Blue Dragon tai 3 pientä nuudelipakettia
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 punasipuli
1 pieni kesäkurpitsa
1 valkosipulin kynsi
400 g wok-vihanneksia
Öljyä paistamiseen
2 pikkupussia teriyaki-maustekastikepussia à 120 g (Blue Dragon)

Lisäksi: Tuoretta korianteria silppuna, naan-leipää, jugurttidippiä, lime-lohkoja ja sweet chili -kastiketta

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko marinoituneet fileepihvit suikaleiksi tai käytä marinoituja valmissuikaleita. Paista palat kypsäksi tilkassa öljyä ja siirrä syrjään. Lisää pannulle suikaloidut tuoreet kasvikset ja kuullota puolikypsäksi. Lisää joukkoon jäiset wok-vihannekset ja kypsennä napakoiksi. Yhdistä vihannekset, nuudelit ja paistetut kanat ja sekoita joukkoon teriyaki-kastike. Anna tekeytyä hetki. Ripottele päälle korianteria ja nosta pöytään lisukkeiden kanssa.