Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on syyskuu, 2011.

Suklaahippuiset isot nallekeksit

Nämä nallukat päätyivät 1,5-vuotiaan poikani nimpparikahvipöytään. Ohje perustuu Hapsulilta saadun Food for healthy babies and toddlers -kirjan reseptiin. Sain taikinasta 9 jättikeksiä, mutta ne olisivat voineet olla vähän pienempiäkin, joten ohjeen 12 isoa keksiä olisi ehkä optimaalinen määrä. 200 g margariinia 1,5 dl sokeria 1 muna 3,5 dl jauhoja n. 80 g suklaata (itse käytin tummaa suklaata ja hasselpähkinä-maitosuklaata) Suklaanappikarkkeja ja rakeita koristeluun Vaahdota rasva, sokeri ja kananmuna kevyesti vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jauhot ja raastettu suklaa. Anna taikinan levätä jääkaapissa puolisen tuntia. Ota ruokalusikan avulla kymmenkunta lusikallista taikinaa ja muotoile ne palloiksi ja painele kostutetuin käsin litteiksi suoraan leivinpaperille. Ota sitten teelusikalla pienemmät pallot nallen korviksi ja painele ne paikoilleen. Lisää silmät ja nenä ennen paistamista. Paista nalleja 180 C:ssa (165 C riitti kiertoilmauunissa) n. 12 minuuttia.

Lohiceviche nachojen ja guacamolen kera

Ceviche on alkujaan perulainen herkku, jossa limen happo kypsyttää kalan vähän graavauksen tapaan. Tämän ohjeen alkuperä on jälleen kerran Tessa Kirosin kirjasta Falling Cloudberries, ja siitä se on muokkautunut monen kokeilun jälkeen oman makuni mukaiseksi. Tarjoile lohiceviche esim. nachojen, guacamolen ja creme fraichen kera. Ohje pikkusuolaiseksi / alkupalaksi 4-6 henkilölle 500 g lohifilettä 5 limeä n. 8 cm:n pätkä tuoretta inkivääriä 1 valkosipulin kynsi Keskivahva chilipalko hienonnettuna 2 tl tabascoa tai ripaus chilijauhetta 2-3 tl sokeria 1 tl suolaa 1 tl lime kaffirin lehtiä silppuna (esim. Santa Maria) Puoli  punttia tuoretta korianteria silputtuna Tarjoiluun : 2 syöntikypsää avokadoa 1 lime 1/2 sipulia Muutama chilihippu chevichestä Suolaa ja mustapippuria Creme fraichea Nachoja Sekoita marinadin ainekset: purista limeistä mehu, raasta inkivääri hienoksi ja purista siitä mehut limemehun joukkoon. Heitä kuitumainen raastettu osa pois. Raasta vielä v

Spagettikurpitsaa ja pestoa

Kiitos koulun porkkanaraaste-kurpitsa-"salaatin", minulla on ollut pitkään kammo kurpitsaa kohtaan. Vasta viime aikoina olen tajunnut, että kurpitsa on oikeasti hyvää, eikä luonnostaan maistu siltä kouluajoilta tutulta omituiselta säilöntäliemeltä... Tähän ruokaan sain vinkin ystävältäni Julialta, jolla on aina keittiössään mahtava kurpitsarepertuaari. Spagettikurpitsan liha on rakenteeltaan spagettimaista, kas siitä nimi. Ruoka oli todella herkullista ja käy tosiaan "pasta-annoksesta" niillekin, jotka välttelevät hiilareita. Ohje on kahdelle 1 spagettikurpitsa puntti basilikaa 1 dl oliiviöljyä 1/2 kynsi valkosipulia murskattuna 1,5 dl parmesania raastettuna vajaa 1 dl hasselpähkinärouhetta mustapippuria suolaa parmesania tarjoiluun Halkaise spagettikurpitsa pituussuunnassa. Poista näkyvät siemenet. Kypsennä kurpitsaa mikrossa leikkuupinta alaspäin lautasella mikron tehoista riippuen n. 6-10 minuuttia tai kunnes kurpitsa tuntuu pehmeältä sivuilta p

TGIF: Vuohenjuusto-parmankinkkubroileria

Tämä maistuu vaikka illanistujaisissa tai rankan viikon jälkeen olkkarin sohvalla, ja valmiistukin nopsasti - täydellinen perjantairesepti siis. Muista grillivastus, jottei vuohenjuustolle käy näin.. ;) n. 400 g / 4 kpl maustamatonta broilerin rintafileetä 8 siivua parmankinkkua Purkki punaista pestoa 180 g vuohenjuustoa Öljyä paistamiseen Mustapippuria Tuoretta oreganoa tai basilikaa Puolita broilerinfileet pituussuunnassa niin että niistä tulee ohuita pihvejä, jotka paistuvat hetkessä. Paista ne pannulla kevyesti öljytilkassa, ja ota sivuun. Kääri sitten jokaisen pihvin ympärille parmankinkkusiivu ja paista niihin uudelleen kaunis paistopinta. Siirrä uunivuokaan saumapuoli alaspäin. Lusikoi jokaisen pihvin päälle ja niiden väliin punaista pestoa ja paista 200 C uunissa kunnes broileri on läpikypsää ja pesto poreilee, n. 10 minuuttia. Leikkaa sillä aikaa vuohenjuusto kiekoiksi. Säädä uunin grillivastus päälle. Asettele kiekot jokaisen parma-broileripihvin päälle ja gril

Lempeäntulinen punainen linssikeitto

Se on syksy sitten virallisesti! Tämä soppa lämmittää, kun vettä vihmoo ikkunoihin eikä tulisi mieleenkään poistua kotoa. Soppa on maidoton ja sopii vegaaneillekin. Hiilareita tulee linsseistä jonkin verran, mutta sopivat ainakin "hyväkarpeille". Linssien määrää voi toki vähentää. 2-3 rkl öljyä 1 rkl juustokuminaa 2 tl indian spice mix 2 tl curryä 1 tl chilijauhetta 2 valkosipulin kynttä ripaus suolaa 2 tl punaista currytahnaa tai maun mukaan sipuli pienenä hakkeluksena 400 ml tomaattimurskaa n. 3 dl vettä 1,5 dl punaisia linssejä 1-2 dl kookoskermaa maun mukaan Lämmitä kattilassa öljy, kuullottele juustokumina, indian spice mix, chilijauhe ja curry pannulla, älä polta. Lisää currytahna, anna sihistä hetki. Lisää sitten sipulit ja kuullottele pehmäksi. Lisää tomaattimurska, vesi ja linssit ja keittele hiljalleen, kunnes linssit ovat pehmenneet, noin vartti. Sekoittele välillä. Lisää tarvittaessa vähän vettä. Lisää lopuksi kookoskermaa makusi mukaan ja sose